Over stemkijker

Stemkijker.nl wil een bijdrage leveren aan het transparanter maken van de politiek. Stemkijker streeft ernaar om overal op een transparante manier politieke keuzes aan de kiezer voor te leggen. Stemkijker.nl ontvangt geen bijdragen van politieke partijen of subsidies van de overheid in directe of indirecte vorm. Alle partijen die in alle kieskringen meedoen hebben van ons een uitnodiging ontvangen mee te doen. Wel zijn wij vanzelfsprekend afhankelijk van de medewerking van de politieke partijen voor het maken van de videoclips. Mochten er partijen ontbreken dan heeft men niet op onze uitnodiging gereageerd.

Stemkijker.nl richt zich in 2017 na meerdere succesvolle edities zowel bij de Tweede Kamer verkiezingen, Provinciale Staten verkiezingen en Gemeenteraadsverkiezingen weer op de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017.

Op stemkijker ben je volledig anoniem. Stemkijker slaat geen gegevens op waaruit te herleiden valt wie je bent, zoals bijvoorbeeld je IP adres of het type apparaat waarmee je de site bezoekt. Ook maken we geen gebruik van zogenaamde tracking cookies. Als je een e-mail stuurt vanaf de site dan bewaren we de e-mailadressen niet, die verwijderen we direct nadat de e-mail is verstuurd.

Je kan dus zonder dat we weten wie je bent de site gebruiken, video’s bekijken, aangeven waar je het wel en niet mee eens bent en de vragen beantwoorden.

Kijk voor je stemt!
Op welke partij ben je van plan op 15 maart te gaan stemmen?
In welke gemeente ga je stemmen op 15 maart?